Tävlingar jag vunnit

Den 2013-09-30, kl 11:55:00
Filed in Allmänt, Tävlingar & Vinster | Kommentarer: 1
 
För ungefär ett år sen började jag lite smått att testa lyckan i diverse tävlingar på nätet. 
"Visst, fet chans men varför inte...tidsmiljonär som man är", tänkte jag. 
Men saken är den att jag faktiskt har vunnit en del sedan dess!
Något jag är oerhört tacksam över och det har gett mig en kick att fortsätta.
Tänkte rabbla upp de tävlingar jag vunnit så förstår ni vad jag menar :)
 
 
 
 
Veckans leénde - Colgate. Vann en årsförbrukning Colgateprodukter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blocket-tävling (Blocket Shopping). Ett par hörlurar från Urbanears till ett värde av 1000 kr!
 
 
 
 
 
 
 
En Android-lampa. Ingen wow-vinst kanske men alla vinster är roliga! :)
 
 
 
 
 
Ett Kolmården-paket. Inträde för 2 vuxna och 3 barn på Kolmårdens Djurpark under säsongen 2014!
 
 
 
 
 
 
 
Ett badlakan från Fazer/Tutti Frutti (orkade inte ta fram den och ta bild och sedan in på datorn)
 
 
 
 
 
 
 
En jacka från Blocket Shopping, värde 599 kr!
 
 
 
 
 
 
Presentkort från Spartoo, 450 kr!
 
 
 
 
 
Gratisprover från Vichy Liftactive Serum
 
 
 
 
 
 
Här om veckan lottade en tjej ut två CC-cream från Loréal och jag fick en av de :)
 
 
 
 
 
En goodiebag från Max Factor (som jag precis fick reda på att jag vunnit!) till mig och min syster!
 
 
 
 
 
Jag TROR det var allt. Uppdaterar i fortsättningen om jag vinner fler tävlingar ^^ 
Om du är en av de som tror att det inte är någon idé att vara med och tävla, tänk om! :)
Jag har dock aldrig vunnit i en "gilla och dela"-tävling utan brukar hålla mig till de där man ska motivera.
 
 

Förlossningstankar

Den 2013-09-28, kl 13:52:00
Filed in Allmänt, Familjeliv, Gravid | Kommentarer: 0
Nu när det börjar närma sig den stora dagen har det naturligt nog dykt upp en del tankar kring hur förlossningen egentligen kommer att gå till. För det har man ju ingen aning om och det är omöjligt att planera inför den. Jag vet i alla fall att jag längtar med spänning. Lite nervös är jag ju också så klart...Jag vill inte tänka på att något hemskt ska ske, sånna tankar ignorerar jag. Men jag tänker däremot på om vi ska hinna in i tid. Om jag kommer få föda hemma eller i bilen på väg dit...eller om vi hinner fram men att barnet då vill ut direkt och man hinner inte ens få någon bedövning. Det är lång till sjukhuset, ca 7 mil. Och innan vi kan bege oss dit ska Anders hämta sin pappa som bor i Hultsfred, dit och hem tar väl ca 1,5 timme. Han ska passa barnen för vi vet ju inte hur länge vi kommer vara borta. Förhoppningsvis går allt lika bra den här gången och man får åka hem dagen efter, håller tummarna för det. Längtar alltid hem massor efter förlossningen, där det är lugnt och tryggt. För att inte tänka på hur ivriga tjejerna måste vara när vi är borta, så mycket som de längtar efter sin lillebror. 
 
Som sagt...ganska onödigt att fundera kring det hela egentligen. Kan lika gärna vara så att man har en av de där mardrömsförlossningarna som varar i 48+ timmar. Mår bebis bara bra när han kommer ut är det allt som betyder något. Det vore ju bara kul om det blev LITE action och spänning kring hela momentet, blir ju en rolig förlossningsberättelse sen :) Längtar gör jag iaf...och nu är det baske mig inte lång tid kvar!
 
 
Första gången jag födde var det med enbart lustgas som smärtstillande. Det hela gick väldigt fort. Andra gången hann jag även få epidural (guuuud så skönt det var). Lustgasen är rolig när den kickar in i början. Anders har filmat mig när jag ligger i sjuksängen, hög som ett hus, och skrattar. "HÖR DU!?", säger jag och tittar upp mot ventilationen ovanför. Där hör jag tydligt Musse, Långben, Kalle Anka och Nalle Puh samtala ivrigt med varandra. Fattar inte hur Anders inte kunde höra det, han måste vara döv! Den här gången hoppas jag kunna langa över syrgasmasken till honom lite snabbt också :P Lika bra att passa på att ha roligt innan den stora finalen, då förvandlas komedi till skräckfilm. Massa blod och skrik (nejdå, jag är faktiskt en sånn där tyst föderska som går helt in i mig själv och koncentrerar mig bara). Och när den är slut är det romantik, en riktig Blockbuster dessutom! :)
 
 
 
Sist jag skulle föda såg det ut lite så här innan det satte igång för fulla muggar:
 
 
Ajajajaj, superduperont - check! 
 
 
 
Mmmmmm lustgas! "Ja älschkar däj...höhöhö...". 
 
 
 
Min sidekick, och han var väldans bra att ha där - hans stöd var nästan halv jobbet ärlig talat.
Tycker nästan synd om papporna, förstår att det måste kännas jobbigt att "bara stå där" och 
titta på. Men eran närvaro gör SÅ mycket mer än ni tror, den betyder allt i världen just där och då!
 
 
Plopp! Ut kom hon och all smärta försvann med en gång!
Kvar återstod bara kärlek, skratt och total lycka. 
Förlossningar är kontrasterande magiska!
 
 
De där ögonblicken då du bara lutar dig tillbaka och njuter av åsynen då pappa och barn knyter
band och startar sitt livs äventyr tillsammans. Innan detta fotot togs hade han suttit länge med 
henne i famnen, bara de två, medan jag var och duschade. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Linköping

Den 2013-09-28, kl 11:58:00
Filed in Allmänt, Familjeliv, Prylar jag hjärtar, Shopping | Kommentarer: 0
Vi vart så rastlösa i går så vi valde att åka in till Linköping. Sambon behövde ändå lite grejer från Biltema så vi passade på att köpa handtagen till skötbordet på Ikea när vi ändå var där. Köpte också med lite nya kuddar, sängkläder till oss vuxna samt ett täcke till spjälsängen. Sen slank vi in på Babyproffsen för att klämma och känna lite på hur saker och ting ser ut IRL, har ju bara tittat i nätbutikerna innan. De hade bland annat åkpåsen i lammskinn från Bozz som jag kärat ner mig i totalt och den var ju till och med ÄNNU härligare i verkligheten. I den KAN man bara inte frysa, hur go som helst!
 
Kollade även på spjälskydd, påslakanset och skötbäddar. Anders storknade väl nästan över priserna och jag kan ju hålla med om att det inte är direkt billigt när man lägger samman vad allt skulle kosta. Men nu i dag kikade jag runt lite (LITE var ordet...är ju det enda jag gjort de senaste veckorna, dagarna i ända) på Jollyroom och hittade ett grönt spjälskydd från Micki för bara 99 kr! Jag kollade runt lite till för att se om det fanns något som kunde matcha, och ställde om helt vad gällde tidigare inredningsplaner. Hittade ett påslakanset från Smallstuff som var hur tufft och snyggt som helst, inte på rea dock men priset var ändå bra. Visade för Anders och han verkade nöjd med det så jag klickade faktiskt hem spjälskyddet samt påslakansetet.
 
Två saker mindre att behöva tänka på, det är bra. Nästa månad får det bli den matchande skötbädden från Smallstuff samt förvaring, hyllor, tavlor och andra småprylar. Fått ihop mycket på kort tid ändå när man tänker efter, och de viktigaste sakerna (förutom kanske åkpåsen som också känns ganska viktig nu när kylan gör sig till känna med råga). Hann med att kika in i nya Djurkompaniets affär också, något Linnéa tjatat om många gånger. Hon ville ju in och titta på djuren men i den nya affären hade de, för djurens skull, tagit bort möjligheten att gå in och kika på de på nära håll. Det var lite tråkigt förstås men förstår ju tanken bakom det beslutet. Linnéa var nöjd ändå, hon hade ju precis fått ett pilbågsset samt smycken och prinsesskrona (våran tjej älskar både killigt och tjejigt om man säger så). Var sin fisk i ett litet miniakvarium med belysning blev en grej att lägga på minnet till jul tyckte vi, det skulle tjejerna tycka om!
 
Anders är iväg och hjälper en kompis att flytta just nu och jag ska snart ned till tvättstugan. Tvätta på en lördag är ju alltid roligt. Sen får vi se om vi inte hinner med att måla ett lager på skötdelen till skötbordet och sätta dit handtagen på lådorna. Annars blir det nog rätt lugnt i dag. I morgon ska jag upp i skaplig tid iaf för då ska det fyndas ännu mera, barnkläder den här gången. Ska bli kul.
 
 
Påslakanset Smallstuff, 249 kr.
Skötbädd Smallstuff, 339 kr.
 
Spjälskydd Micki, 99 kr (tidigare 479 kr) (!)
 
 
 
 
Tyckte att spjälskyddet såg så väldans skrik-grönt ut på Jollyrooms bild (till och med för att vara mig
som älskar starka färger annars) så jag googlade bild på den innan jag beställde och hittade den här bilden, jättefin färg - phew (så lånad bild alltså, detta är inte vårat rum).
 
 
 
 
 

Men NEJ

Den 2013-09-27, kl 10:52:00
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Ringde Lekia i Vimmerby precis för att kolla att vagnen kommit in men så hade det visst blivit något strul med leveransen pga av problem och defekter Brio haft med sina hjul och chassin. Så vi kan inte hämta den förrän nästa fredag.
SÅ tråkigt, har väntat i två veckor på att få hämta den just i dag ju :(
 
Dessutom ringde de från Oii Design i går och berättade att det blivit något tekniskt fel i deras ordersystem så setet jag köpte från Ugly - Marius här om dagen kommer inte eftersom de tydligen redan var slutsålda...GAH.
 
Men fick precis ett sms om att min Glossybox är på väg iaf, alltid något :)
 
 
 

Curl Secret

Den 2013-09-27, kl 09:33:00
Filed in Allmänt, Mode & Makeup, Prylar jag hjärtar | Kommentarer: 0
Grannen visade mig det här klippet i går och jag kände ett enormt HA-begär med en gång. 
Jag lockar förvisso inte håret så värst ofta, det är fortfarande för kort tycker jag, men det vore
sjukt smidigt att ha denna till barnens långa hår när de vill ha lockar. Visst är den häftig!?
 
 
 
 

00:00

Den 2013-09-27, kl 00:36:58
Filed in Allmänt, Familjeliv, Gravid, Vänner | Kommentarer: 0
Skumt det känns att sitta vid den stationära datorn i vardagsrummet, men det blev inte så tokigt som jag trodde att ha hörndatabordet här inne ändå! Faktiskt ganska mysigt. Omväxling förnöjer verkligen.
För nu har pyret fått sin plats i vårat sovrum, äntligen. 
Vi var och hämtade en spjälsäng (Hensvik) i Rimforsa i dag, äntligen hittade vi en annons på Blocket med något vi ville ha - som fanns kvar. Nu handlar vi inte så jätteofta från Blocket men de gångerna man gjort det har prylarna redan varit sålda, trots att man ringt eller mailat bara minuter efter att annonsen lagts ut.
Vi hade redan en spjälsäng ståendes, redo att monteras ihop, men nu ville vi ju även ha sängen vit och vi är riktigt less på att måla efter tre omgångar med färg på skötbordet.
Dessutom skulle det kosta en massa extra med ännu mer vit färg (vem kunde tro att lite vit färg skulle kosta skjortan). Skötbordet hinner bli klart i helgen, saknas bara handtagen och två omgångar färg till på själva skivan som läggs ovanpå bordet. Ska bli roligt att få visa er före och efter-bilderna!
 
Kändes så märkligt när sängen och bordet väl stod på plats. Lyckorus i hela kroppen och en känsla som sa "wow...det ska verkligen ligga en liten människa i den sängen snart, intill oss...våran alldeles egen!".
Stod och bara glodde och lät tankarna vandra. Såg oss gå upp från sängen för att kolla till bebis, byta blöjan, lyfta upp och trösta, mata. Just nu finns inte en tanke på hur trött man förmodligen kommer vara vissa av de gångerna...det känns bara mysigt och nästintill euforiskt. 
 
Dock ser det väldigt dystert ut just nu. Jag är en duktig dagdrömmare och kan se saker framför mig som inte finns, så när jag stod där och fånglodde på det ofärdiga skötbordet, den tomma sängen och den kala väggen - såg jag färger, täcken, gosedjur, tavlor, krokar och förvaring. Men när jag vaknar till så inser jag jag ju att det inte finns något av det där, inte än. Så mamma och pappa har allt lite mer att fixa och dona med innan det är dags för dig att komma ut till oss. Du bryr dig förstås inte om inredning och sånt strunt, inte så länge du har mamma och pappas andetag och varma famn nära intill. Det är dina tossiga föräldrar som håller på med sina hittepågrejor bara. Vi vill att du ska ha det fint, men vi lovar att inte glömma bort vad som är viktigast - att vi har varandra.
 
 
 
 
Har verkligen inga kläder knappt som sitter bra nu. Har ju massor av gravidkläder, som på bilden jag tog precis, men även de sitter tajt. Kommer känna mig lätt som en fjäder sen efter förlossningen! :P
 
------------------------------------------------------
lite senare på kvällen - uppdatering
------------------------------------------------------
 
 I dag har varit en riktigt fin dag. Bea kom hit och vi hade som vanligt jättetrevligt, hon är som en mirakelkur mot ensamhet. Sen kom grannen Josefine och stannade i tre timmar, ända till klockan hann bli ny dag faktiskt. Riktigt trevligt att lära känna henne lite, vi pratade om allt mellan himmel och jord verkligen. Tvingade i båda tjejerna rosa mjukglass med strössel. Köpte äntligen sånn där mjukglass man vispar och "gör själv" när jag handlade på Coop, riktigt god faktiskt! Och det blev massor, har fortfarande en hel bunke glass kvar i frysen.
 
 
 
Anders kom precis hem från jobbet, även om jag är trött ska jag nog hålla mig vaken en liten stund till...tid för att kramas lite finns det ju trots allt alltid. Sen får det bli sängen, upp tidigt i morgon för min och Linnéas del. Men är hon är i skolan ska vi nog åka och hämta vagnen i Vimmerby. Ska bli skitkul att få hem den äntligen, klämma och känna :)
 
Natti!

Åkpåsedjungeln

Den 2013-09-25, kl 16:52:00
Filed in Allmänt, Familjeliv, Shopping | Kommentarer: 0
Finns massor av snygga och bra åkpåsar där ute. Alltså...m-a-s-s-o-r...
De senaste veckorna har jag inte gjort annat än kollat babygrejer känns det som
och jag har fått huvudvärk av det både en och två gånger.
Det är nästan 6 år sen jag var gravid senast och det har hunnit hända en del sen dess på marknaden.
Men vad gäller just åkpåse har jag lyckats sortera bland favoriter och landat på två stycken som ligger helt i topp.
Störande nog har Jollyroom nästan halva priset på storfavoriten Bozz med lammskinn just i dag och ett dygn framöver men jag kan inte förmå mig att klicka hem något för tusen spänn bara sådär.
Åkpåsen från Villervalla har ett betydligt lägre pris och är verkligen jättesnygg den med.
Har fastnat väldigt för det här med lammskinnet bara. Det ser så varmt och gosigt ut!
Behöver planera lite först då det är en hel del just nu som kostar skjortan.
Jag tänker inte ens BÖRJA tänka på att det faktiskt snart är JUL också!
 
 
 
 

Ugly - snyggt

Den 2013-09-25, kl 16:34:00
Filed in Allmänt, Familjeliv, Mode & Makeup, Prylar jag hjärtar | Kommentarer: 0
Fyndat ännu mer i dag. Den här gången till bebis! 
Oii design har ju haft rea i det senaste men hade glömt bort det.
Nu råkade jag halka in där igen och hade turen att klicka hem sista par byxor med matchande body från Ugly - Lice Marius.
Skitsnyggt verkligen och jag tycker extra om setet pga den norska looken - det ska så klart vår halvnorska pojke ha :) 
 
Vilket klipp eller hur? Finns nog inget roligare än rea. Och att det är fri frakt gör inte saken sämre.
 
 
 

Say cheese

Den 2013-09-25, kl 11:45:00
Filed in Allmänt, Familjeliv, Mode & Makeup | Kommentarer: 0
Då var det dags för den årliga skolfotograferingen, alltid en höjdpunkt.
Det är roligt att se resultaten och kunna välja bland lite olika bakgrunder och om man vill ha i färg eller svartvitt.
Vi brukar ta två stora foton, ett i färg och ett utan.
Det börjar bli en vacker liten samling foton på barnen i lägenheten nu, det finaste som kan pryda en vägg (eller byrå/skänk). 
 
 
 
Undrar om jackan jag vunnit från Blocket Shopping kommer i dag (se bild nedan).
Verkar vara en fin höstjacka, tyvärr har kylan kommit med besked nu och jag är sugen på en gosig dunjacka med pälskrage alá Canada Goose. Känns som hösten blir kort i år, snön ligger och lurar runt hörnet tror jag. 
 
 
 
 
 
Nyligen släpptes en nyhet vid namnet Funkybox.
En snygg liten förvaringslåda med lock för dina våtservetter.
En pryl man absolut klarar sig utan men jag tror faktiskt att den är ganska praktisk för jag minns att servetterna lätt torkade ut om man inte stängde till den lilla plastfliken ordentligt, för att inte prata om hur mycket snyggare det ser ut med en Funkybox i stället. Så den har jag allt lagt till i minneskontoret!
 
Funkybox finns bland annat att köpa här.
 
Jag motstod faktiskt att fynda från Campadre i går, ångrade mig lite när det gällde en spetsjacka sen (som givetvis inte finns kvar i min storlek nu i dag) men jag scrollade runt lite i morse igen i och med deras nya kampanjer samt att det just nu är fraktfritt. Jag har aldrig handlat där förut men om det nu är så bra som det verkar känns det dumt att inte ta chansen (trots att jag just nu inte direkt valt att lägga fokus och prio på mig själv). Är ganska glad att jag klickade hem toppen och linnet jag kärade ner mig i.
Man ska visst vara snabb och ha tur för att hitta sin storlek, oftast är det bara XS kvar efter bara ett par timmar (om ens det). Sparade åtskilliga hundralappar iaf och Disneylinnet är bara SÅ jag.
Tråkigt att leveranstiden är lite lång bara, varorna väntas komma i mitten av oktober.
 
 
Regga dig snabbt och gratis HÄR om du också vill fynda märkeskläder och annat till vrakpriser!

Fynda hos Campadre

Den 2013-09-24, kl 16:11:00
Filed in Allmänt, Mode & Makeup | Kommentarer: 0
Tänkte bara jag skulle tipsa om en riktig het sida vid namnet Campadre.
 
 
 
 
Vilka fynd man kan göra där! 
Allt ifrån kläder till inredning och resor.
Just nu sitter jag och bläddrar bland den aktuella kampanjen hos Only.
 
 
 
 
Vad sägs om;
 
 
Dessa för 99 kr, tidigare 499
 
 
eller
 
 
 
149 kr, tidigare 699 kr!
 
 
eller
 
 
149 kr, tidigare 799 kr!
 
 
 
 
 
249 kr, tidigare 1199 kr!!
 
 
 
eller
 
 
 
 
79 kr, tidigare 399 kr!
 
 
 
 
 
99 kr, tidigare 499 kr!!
 
 
 
 
 
Helt sjuka priser, eller hur? 
Detta var bara ett axplock, finns MASSOR mer, men det verkar ta slut fort!
 
Gå med du med och klicka hem massa fina saker till vrakpriser!
 
I morgon, den 25 september, är det dessutom FRAKTFRITT på alla kampanjer!
 
 
 
 
 
 
 
 

Överdrivet filosofiskt inlägg

Den 2013-09-24, kl 15:26:00
Filed in Allmänt, Familjeliv, Gravid | Kommentarer: 1
Varit och hämtat Linnéa i skolan som slutar tidigare på tisdagar men hann med ett par timmar hemma hos Bea innan. Kände verkligen att jag behövde det, ibland är det bara så otroligt skönt att ha en normal, underbar vän som man kan prata om allt mellan himmel och jord om! Värdesätter jag enormt mycket.
Blev bjuden på frukost och hemmagjorda kakor också, MUMS var det!
De växer inte direkt på träd de där bra vännerna. Att jag dessutom bor i ett samhälle där skitsnack är mer en vardagssport än något annat, där personen du precis haft en hetsig diskussion med om en annan persons beteénde, timmarna senare skriver en mindre kärleksförklaring fylld av lyckönskningar och hjärtan på Facebook som kommentar till dennes nyaste foto...
Ungefär så, och jag tycker inte om människor med en alldeles för tydlig dubbelmoral. Jag förstår till viss del, ibland, för jag hatar att vara ovän med folk. Men någon sorts gräns måste man allt dra i vissa situationer, komma till insikt med vart man vill välja att stå rent moraliskt och försöka så gott det går att hålla sig där. Du kan inte förändra puckona runt dig, försök inte ens, håll dig i stället undan och låt det bli till moraliska och personliga ställningstagande. Spela inte på båda sidor och räkna med att det kommer något gott utav det i slutändan.
 
 
 
Bea. Precis sådär snäll och go på riktigt som hon genomstrålar på den här bilden.
 
 
 
 
I dag gick jag in i graviditetsvecka 34! Jag säger "tiden går SÅ fort", så ofta att jag börjar undra om det inte är något fel på min tidsuppfattning rent generellt men jädrar alltså. Som jag sa till Bea förut - "Det känns bara som här om veckan jag sa till dig att jag var gravid och då var jag i vecka 5!". Ganska exakt ett halvår sen för det var på vårens begagnatmarknad, den vi ska gå på nu på söndag igen. Denna gången ska det shoppas inför vintern. Det är så kul att handla och fynda där samtidigt som det är galet stressigt. Ett församlingshem, hundratals galna kvinnor som springer runt och sliter åt sig allt de kommer över likt rabiessmittade hundar. Ja precis som varje års mellandagsrea efter jul. Tredje gången jag är där nu, börjar bli lite skillad nu känner jag, har redan en någorlunda genomtänkt strategi i huvudet. Den går mer eller mindre ut på "stå så nära ingången som möjligt, se jättegravid ut hela tiden för att skapa personligt extrautrymme åt mig och Bea, kom igenom portarna och förlora din kompis åt zombiehorden som plötsligt bildats, roffa åt mig en IKEA-påse, forsätt se överdrivet gravid ut...fylld av foglossning och krämpor - "MOVE bitches!", bebisbordet - ta allt fint och kolla inte priserna, åk slalom mellan borden fram till strl. 134/140 sen 116, ta allt som glittrar för att sedan landa bland ytterplaggen och skorna. Ta det som finns kvar av värde. Upprepa. 
 
 
 
 
 
Börjar lite smått inse att vi KANSKE inte hinner bli 100 % klara med allt innan bebis kommer. Givetvis kommer bilskatten, besiktning och annat bröte superlägligt nu också. Men skam den som ger sig, ibland kan man överraska sig själv och småtrolla. Vi får helt enkelt se, det viktigaste har vi ändå och det rör sig om smådetaljer egentligen. Det är bara så skönt att ha ALLT klart vad gäller materiella saker så att man bara kan njuta av allt annat, det som egentligen är VIKTIGT. Jag har förmodligen snöat in mig alldeles för mycket i detaljer senaste tiden...I just can't help it. Trots att det här är tredje barnet (!) nu så vänjer man sig ändå inte, det känns ändå ganska overkligt att det ligger en person där inne, vår SON, och snart kommer vi få träffa honom på riktigt...hålla i honom och se in i hans ögon. Ganska galet!! Får lite fjärilar i magen när jag tänker på det, sådär som när man är nykär och stollig. Härlig känsla och en härlig tid i livet. Barnen definierar inte mig som person men de ÄR hela min värld. Jag skulle förmodligen kunna ha hur många barn som helst känner jag ibland. Dock känns det nu som tre är perfekt. Vi är unga föräldrar, jag hinner precis få tredje innan jag fyller 30 år och Anders är bara 25 år. När barnen är vuxna kommer vi fortfarande vara, förhoppningsvis, pigga och fräscha och kan åka på roadtrip i USA och göra en massa, förmodligen överskattade egentid-saker man ska ha gjort innan man dör. Just nu älskar jag det "stressiga" livet som småbarnsmamma och byter inte bort det mot något i världen. Livet är trots allt NU. Vi lever för mycket för morgondagen ibland, vi tvåbenta nakendjur. Man får nypa sig i armen ibland...stanna upp och andas, titta sig omkring och verkligen SE.
 
 
För att, efter 7 år, du får mig att må så bra varje dag.
Behandlar mig som din prinsessa och talar om för mig att jag är så vacker
- trots att jag känner att jag ser ut som en överkörd grävling en del gånger. 
 
 
 
Det var VÄRST va filosofisk och djup jag var i dag...Ska berätta en kort grej och gör en mindre novell av det, överanalyser och håller på. Typiskt mig. Så går det när Anders jobbar eftermiddag, jag är höggravid och har säkert överdrivet mycket överskottshormoner som simmar vilset omkring i kroppen samt en alldeles för snäll och efter-skolan-trött 5-åring som inte gör mycket väsen av sig hemma. Jag får passa på att njuta av det innan det går för lång tid och övergår till extrem tristess. Ryggen gör att jag helst trivs i ganska stillsam position så här mot eftermiddagen men det blir nog att läsa ur hajboken Linnéa lånat hem och köra lite "Finns i sjön" i dag också. Egentid med Linnéa är aldrig att underskatta. Sen är hon så duktig att hjälpa mig i tvättstugan också, det tycker dräktiga mamman är gulligt.
 
 
I lördags var vi ute i skogen och härjade. Vi sökte upp en plats som kallas "Rövarkulan". Josefine och resterande treor hade ju varit där dagen innan och hon ville så gärna visa oss platsen också. Vädret var riktigt fint så det var en utmärkt idé. Älskar att vara ute i skogen och ännu roligare när man hittar nya sevärdheter. Det var en mysig och lite småkuslig grotta de hade där, man blir lite som barn på nytt när man undersöker sånna platser och läser om de uppdiktade (förmodligen) historierna bakom. Passade även på att ta ett par gravidbilder också.
En mysig dag kort och gott! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick hem prover från Vichy i går btw. Serum för hyn, ögonen samt ögonfransarna. Bara hunnit testa i går kväll samt i morse men jädrar va len och fin man blev i fejset. Jobbigt att fastna för dyra produkter som man känner att man bara måste ha när proverna tar slut. Förmoligen hela tanken :P Underbart bra iaf. 
Glossyboxen för september skickas ut nu i veckan, hoppas den hinner komma snart och att jag slipper vänta i 2-3 veckor som sist. Nyfiken i en strut på vad det kan finnas för godbitar i lådan denna månaden!
 
 
 
 
 
Hoppas veckan går fort! På fredag hämtar vi bland annat barnvagnen *wiii* och då ska Bea & Rickard till IKEA så de erbjöd sig köpa med handtagen vi behöver till skötbordet, så det kommer också hinna bli klart i helgen!
Och på söndag ser jag fram emot beg. marknaden som sagt :) 
 

Passion For Brands

Den 2013-09-20, kl 12:50:00
Filed in Mode & Makeup | Kommentarer: 1
Det finns flera anledningar att glädjas åt hösten, en stor orsak att dra på smilbanden är JACKOR!
Den här fina jackan från Karen By Simonsen är så otroligt fin och praktisk med sin läckra krage, ribbstickade detaljer och mjuka ull.
Den är grafiskt läcker och i den här jackan känner man sig garanterat som en riktig catwalkstjärna vandrandes längs en lövtäckt gångbana!
Den här snygga jackan och många fler hittar du här, hos Passion For Brand:
 
http://passionforbrands.se/produkt/isabel-jacket/694?brandId=14
 
 
Möt den mörka hösten med ett bländande leende i några av deras läckra plagg vet jag!
 
 
 
 
Baksidan är minst lika snygg som framsidan!
 

Veckan som gått

Den 2013-09-20, kl 10:35:00
Filed in Allmänt, Familjeliv, Gravid | Kommentarer: 0
TGIF. Jodå, fredagar känns allt lite extra härliga - även för mig som "bara" går hemma. 
Har ganska mycket rutin och struktur under veckodagarna tycker jag, vilket är skönt och något jag saknade när det var sommarlov, iaf innan jag började jobba.
Tillåts jag lata mig för mycket finns det nämligen risk för att det är precis vad jag gör också.
Blev dock rådd att försöka ta det lite lugnt i går när vi var på MVC för en rutinkontroll. 
Jag har fått besvär med ryggen och vissa dagar gör det svinont, hon tyckte jag skulle använda mitt gravidbälte, ta Panodil och dra ner lite på tempot då jag sa att fastän jag går hemma så far jag ibland runt som en höna på tjack och diskar, dammsuger, plockar, tvättar osv.
Sen är det ju lite stress på morgonen med ungarna innan skolan och när man städat klart hemma är det dags att hämta de igen.
Har man en bebis som väger lika mycket som ett stort mjölpaket i magen är det mer påfrestande än det låter att vara en vanlig hemmamorsa en helt vanlig veckodag.
Sen tänkter man på de stackarna som får gå med kryckor från graviditetsvecka 14 och vissa hamnar till och med i rullstol pga foglossning och annat.
Jag har ju lite mer tur än de mammorna.
Dessutom gav Anders mig en riktigt skön massage här om kvällen som verkade göra underverk för jag har inte haft sådär jätteont nu på ett par dagar, guld värt!
Och nu är det inte långt kvar, jag är ju redan i vecka 33 - jag tacklar alla kroppsliga besvärligheter med tanken att snart får vi äntligen träffa vår lille prins!
Är så nyfiken på honom så ni anar inte.
Hur han ser ut, hur han kommer vara.
Samma gäller Anders och tjejerna, vi kommer vara många här hemma som överöser pojken med kärlek!
 
Till höger om mig, mitt på vardagsrumsgolvet, står ett halvt monterat skötbord på tidningspapper och ser fult ut. Vi fyndade ett Leksvik skötbord från Blocket för 250 spänn här om dagen!
Det håller på att få sig ett ordentligt lyft nu, jag ser fram emot att få visa slutresultatet! :)
Förhoppningsvis blir vi klara med målandet i helgen och sen saknas bara handtagen, som finns på Ikea så vi måste tyvärr in till Linköping för att få det helt färdigt. 
 
Jag har en ganska klar bild av hur jag vill att "babyhörnan" ska se ut nu.
Hoppas det går att förverkliga innan det är dags, det känns lite tveksamt men man vet aldrig.
För det kostar en hel del trots att det inte är mer än en liten vägg i vårat sovrum som ska bli hans.
Babyindustrin vet hur man ska ta betalt.
Men det är toppen att vi lyckades fynda skötbordet och när vi gjort klart det kommer det att se ut som de skötborden i 3000 kronors-klassen som vi velat ha.
För tydligen ska det vara omöjligt att hitta ett vitt skötbord med lådor för ett rimligt pris.
Blir väl inte bättre av att jag älskar design och inredning heller antar jag :)
Det samma gäller sambon, han vill vara delaktig i minsta beslut av hur det ska se ut, vilket är på både gott och ont om jag hittat något jag bara älskar och han inte skulle tycka om det, men so far so good.
Vi har oftast samma smak som tur är.
 
I dag åkte alla treor på utflykt till Åsunden.
Där ska de titta på gamla fornlämningar och lite annat, något Jossan pratat engagerat om hela veckan.
Så i dag var det massäck och fritidskläder som gällde.
Hoppas hon har roligt! Även Linnéa började dagen med en skogsutflykt, vädret är soligt och fint i dag så det är ju perfekt.
Dock har vantar och höstmössa blivit en del av morgonklädseln den här veckan - nu är det höst på riktigt.
 
 
Tidigare i veckan, glada ungar på väg till skolan.
Tänk om den här kärleken till skolan ändå kunde hänga i hela livet...drömma går ju ;D
 
 Josefine gav mig tidningen "Gravid" - "Här mamma, den här borde du läsa", sa hon och satte sig och bläddrade i "Vi föräldrar" där hon hittade massa snygga babykläder, bland annat en leopardoverall hon ville köpa till lillebror. Linnéa älskar Hawaii och satt insnöad i en artikel om det resmålet.
Vi är ofta 30 min tidiga till diverse möten har jag märkt och de här barnen är tacksamma att ha med i väntrummen, de får tiden att gå fort ^^
 
 
Lådan är inte trasig, den är bara slarvigt ditsatt så att jag kunde ta ett kort för det glömde jag göra innan vi började ta isär den :)
Med 16 timmars torktid tar det ett tag innan den blir klar, i dag ska vi köra lager nummer 2.
Det lutar åt ett tredje lager sen med.
 
 
 
 

You better work bitch

Den 2013-09-16, kl 10:04:00
Filed in Allmänt, Familjeliv, Musik | Kommentarer: 0
Hej måndag! Började morgonen med att trycka på "snooze" inte mindre än tre gånger, livsfarligt.
Berodde nog på att jag vaknade 04.15 i morse då sambons väckarklocka ringde. Mördarklockan som jag kallar den, en gammal variant med klockor som låter värre än ett brandlarm. Bebis i magen vaknade också av den.
Tiden blev inte så knapp ändå, vi hann med det vi skulle och barnen var pigga och glada. 
Jag har längtat lite efter riktigt höstväder och det verkar som vi äntligen fått det nu.
Det har ju knappt regnat på flera veckor, vilket har resulterat i NOLL kantareller för vår del det här året.
Men nu kan man nog ge sig ut på jakt igen om ett par dagar med bättre resultat.
Promenaden till och från skolan i dag var riktigt skön, jag älskar höstkylan som infunnit sig!
Blir sådär gosigt röd om kinderna och kaffet smakar ljuvligt gott väl hemma.
 
Satte mig ner och började leta lite nya låtar till min playlist på Spotify, jag är så trött på alla "nya hits".
De har spelats sönder för länge sen.
Jag hittade iaf en låt som jag inte hört förut och som jag föll för direkt, den jag länkat till nedanför med Jim Kroft.
Har redan hunnit spela den ett tiotal gånger nu :P
Lyssnade på Brittans nya låt med, den är verkligen dagsfärsk.
Jag kan inte påstå att jag gillar hennes nya stil, det är mycket "bitch" i hennes låtar numera.
Jag har inget emot den stilen annars  (som ni kan höra på låten längst ner) men det känns lite påkrystat och alldeles för mycket PR och taktik, ett sista kraftryck för att rädda karriären.
Men det funkar ju betydligt bättre den här gången för henne.
Nya låten kommer nog spelas friskt på alla uteställen närmaste tiden!
 
I fredags var vi i Vimmerby och spanade in barnvagnen Brio Smile in the flesh.
Det handlar om mycket pengar så man vill ju klämma och känna och fråga ut personalen ordentligt innan man bestämmer sig.
Det kändes riktigt bra och Anders tyckte också att Smile verkade som bästa vagnen för oss.
Så vi la en handpenning och ska hämta vagnen den 27:e, can't wait!
Lite synd bara att färgen Deep Ocean inte var så "eye-popping" som alla bilder på alla hemsidor som säljer den, i verkligheten.
Brio är lite fega med starka färger (där är Emmaljunga bättre trots att de spottar ut nyheter lite väl ofta så det är svårt att vara ute med det senaste om man vill det), men den var ändå riktigt fin.
Förstår inte alls de som måste ha allt i svart!
Det är skittrist rent ut sagt och när det gäller barn ska man ju verkligen våga ta ut svängarna lite, sätta lite färg på tillvaron. Eller i så fall köra helsvart fast med ett par tillbehör, som åkpåse, filt, skötväska, filt osv i starka färger. Men det är ju bara jag :) Sen förstår jag ju att man väljer en neutral färg om man köper innan man vet könet på barnet, nu råkar ju vi veta att det blir en pojke.
Det är precis som försäljaren vi snackade med sa; "Kunder kommer oftast in och hittar en vagn i en snygg färg som de tycker riktigt mycket om men när de väl kommer till kassan och det ska beställas blir valet svart". Visst, det kanske är lättare att sälja vagnen sen men man ska väl ändå njuta av vagnen själv lite också medans man har den.
Babyskyddet vi köpte till fanns tyvärr inte i färgen vi ville ha så den blev helsvart dock men det spelar väl mindre roll, syns inte så mycket ändå när bebis ligger i den. 
 
Nej nu måste jag hasa mig upp från soffan och ta min järntablett samt en Ipren som jag sköljer ner med ett glas samarin, min rygg tar kål på mig just nu och halsbrännan har dessutom valt att hälsa på igen efter några dagars uppehåll.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rabarberpappas pappas mormors sysslings mamma

Den 2013-09-11, kl 16:34:00
Filed in Allmänt, Familjeliv | Kommentarer: 0
Åkte med Anders när han skulle till jobbet så slapp vi gå till tandläkaren. Jag får sådan fruktansvärt håll när jag går ibland så det var värt att vara 30 min tidig. Barnen hittade en lekhörna och jag satt lagom uppslukad i en "Se & Hör"-tidning så det gick ju bra. Fick vänta sammanlagt 40 min dock och undersökningen tog 5 minuter. Men Linnéa fick mycket beröm för sina tänder och det var skönt att allt såg ut som det skulle. 
 
Var och hämtade mina nya skor som kom i dag från Spartoo. Ett par Adidas Nuline W. Sjukt snygga faktiskt. Tyvärr har jag redan fått skoskav på högra hälen men det är väl för att de är nya. Misstänker att mina fötter kanske svullnat lite pga graviditeten också och de här skorna är smala i modellen. Tänker inte klaga på ett par skor jag betalade 54 kr för iaf! Vann ett presentkort på 450 kr här om veckan från just Spartoo. 
 
På väg hem från tandläkaren hittade barnen en megadunderstor rabarber liggandes i skogen. Rena parasollen! 
De envisades med att gå med den hela vägen hem men då sa jag nej, tänkte inte gå med den genom centrum heller! Lol. Förevigade den största rabarbern på Tellus på bild iaf. Och mina skor.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brio Smile

Den 2013-09-11, kl 09:22:00
Filed in Allmänt, Familjeliv, Prylar jag hjärtar | Kommentarer: 0
Nu har jag kärat ner mig i en barnvagn och det är Brio Smile modell 2013 i färgen Deep Ocean. 
Den verkar extremt praktisk, säker och är jäääättesnygg! Nu återstår problemet att hosta upp 7500 kr i ett nafs...
Dock har http://www.babyhuset.se/brio-smile-sittvagn-deep-ocean-inkl-liggkorg-p-3830.aspx ett bra erbjudande tycker jag; vagnen, liggdel samt babyskydd med isofixbas är ganska mycket för pengarna frågar du mig.
Men vi får väl se...det är ju inte lite utgifter man har framöver inom kort tid. 
 
Dimmigt på morgonen i dag! Väldigt vackert. Såg nog ett hundratal spindelnät i buskar och snår på vägen till skolan förut. Tjejerna tyckte de var så fina, hängde och låg som små täcken här och var. "Jag har höstkänslor i dag", sa Josefine. 
När barnen slutat i dag går vi direkt till tandläkaren, blivit dags för kontroll av Linnéas tänder. Går nog galant, barnen har alltid haft friska och starka gaddar. Däremot har Jossan ett litet korsbett längst bak i munnen som behöver kollas regelbundet och på fredag är det hennes tur att kolla tänderna, dock i Linköping där hon ska röntgas. 
 
Jag sitter och gör ingenting just nu mer eller mindre. Läser lite nyheter, kollar mailen onödigt ofta, uppdaterar fejjan ännu mer och bara väntar på att Anders ska vakna självmant tidigare än jag räknat med. Det kanske inte blir så svårt att locka upp honom sen eftersom jag har ett rykande färskt avsnitt av "Sons of anarchy" liggandes och det har han sett fram emot att se minst lika mycket som jag, om inte mer =)
 
 
 
Visst är den bara SÅ fin??
 
 

Vecka 32

Den 2013-09-10, kl 20:43:00
Filed in Allmänt, Gravid | Kommentarer: 0
I dag steg jag in i gravidvecka 32! Här går det undan. Det är skönt att tiden går relativt fort. Samtidigt är jag lite stressad över att inte hinna köpa in allt som saknas fortfarande. Fick hem "startbrevet" med blanketter jag ska fylla i från Försäkringskassan i dag. Tänkte ansöka om föräldrapenning två månader i förväg men vi få väl se om de pengarna hinner komma in, handläggningstiden kan ju vara lite lång ibland på FK. Suttit och glott på barnvagnar i flera timmar på nätet i dag och jag blir inte klokare precis...det ÄR verkligen en djungel. Vill ha en som är snygg, säker, bra att köra i snö och helt enkelt mycket vagn för pengarna. Har egentligen aldrig varit särskilt petig vad gäller trender hit och dit men av någon anledning dras jag till mycket sånt just nu ändå...Hoppas hoppas vi hinner få till allt innan det är dags, så jag kan andas ut och bara njuta, invänta och fokusera på förlossningen. Känna "du kan komma nu när du vill, allt står klart och väntar på dig där hemma älskling och vi ska bara mysa mysa mysa - hela gänget". Jag längtar så mycket.
 
Sparkarna är intensiva nu, ibland hoppar jag till. Sen har jag lärt mig att det inte är vidare klokt att göra egen efterforskning på nätet. Att googla något man hört talas om som man inte riktigt visste, för att få veta mer. Som att bäbisen kan sparka och FASTNA med foten i mammans revben! Det lät helt förskräckligt så jag googlade på det, förstås. Och hamnade bland annat i ett forum med rubriken "Help! My baby is stuck with his foot in my ribs and it hurts really bad!!". Mitt fejs när jag satt och läste den tråden var förmodligen ganska priceless. Så nu tror jag ju förstås att så fort det känns något lite extra i revbenstrakten så har han fastnat där inne. 
 
 
 
 

Höst = seriestart

Den 2013-09-10, kl 10:08:00
Filed in Allmänt, Film & Serie | Kommentarer: 0
Jag älskar hösten, alltid gjort. Bara rent vädermässigt är den underbar, alla färgskiftningar på träden och den behagliga temperaturen. Guld och röda skogar. Jag avundas alla peeps som blir pepparkaksbruna på somrarna, själv är jag en vandrande tops. Bränner mig lätt och blir äckligt varm. När solen glimtar mellan molnen och det blåser lätt av friska vindar, då mår jag bra. En annan väldigt bra sak med hösten är att alla serier i världsklass kickar igång igen efter ett omänskligt långt uppehåll. Personliga favoriter som jag följt sedan start är bland annat "Boardwalk Empire", "Sons Of Anarchy" och "American Horror Story". När det är redigt ruskigt ute kan jag med gott samvete gömma mig lite under en filt med en kudde bakom ryggen och laptopen i knät och bara njuta av veckans nyaste avsnitt. 
 
 
 

Emot i babydjungeln

Den 2013-09-09, kl 16:27:00
Filed in Allmänt, Gravid | Kommentarer: 0
Anders jobbar kväll denna veckan. Jag gillar de veckorna han jobbar dagtid, då har vi mer tid tillsammans. Vet inte om det är graviditetshormonerna som spökar men jag kan bli lite pinsamt emoledsen när jag sitter ensam hemma så här. Eller ja, ensam är jag ju inte förstås, jag har ju tjejerna. När de inte är i skolan. Och deras sällskap är alltid underbart! Men jag och Anders har många vuxendiskussioner om precis allt mellan himmel och jord och jag saknar det sällskapet när han är borta länge. Jag är inte hjälplös själv dock utan klarar av det mesta på egen hand, blivit mer och mer självständig med åren känner jag och det har jag nog sambon att tacka för. Han pushar mig alltid i rätt riktning på något vis. Förutom om något går sönder hemma, då utnyttjar jag faktiskt det faktum att jag har en händig karl som lagar det mesta. Han är lite McGyver på det viset. Jag tycker sånt är så tråkigt dessutom och förlorar tålamodet. Jag är mer den som städar, småpysslar och inreder.
 
På tal om inredning så har min Google Chrome browser som vanligt en miljard flikar uppe beståendes av diverse babysajter med babygrejor. Det finns så galet mycket snyggt! Jag skulle passa bra som rik, så kunde jag inreda precis hur jag vill. Va roligt det vore. Men det finns budgetalternativ som kan vara minst lika snyggt om du bara använder fantasin till fullo, det är ju också lite av glädjen och utmaningen med att inreda. Matchar man på rätt sätt blir hela intrycket "a million bucks"-snyggt. 
 
Tydligen är jag och Blondinbella lika långt gångna i våra graviditeter så hennes blogg har helt plötsligt blivit lite intressant =P Läste att de precis köpt skötbord och det är döläckert, precis ett sånt jag skulle vilja ha! Från NG Baby. Hittar det dock ingenstanns online. Men prislappen på den är nog ganska saftig...Börjar brinna lite i knutarna nu dessutom, vi har ju typ ALLT kvar att göra vad gäller bebisens "sovhörna". Och barnvagn samt babyskydd till bilen behöver vi också. Vi har ca 8 veckor på oss. Tjo-ho. Squeek.
 
 
Snyggt eller hur? Bilden är tagen av Blondinbella själv och jag hoppas det gick bra att låna den då jag inte
hittar det här skötbordet någonstanns på nätet :/
 
Här var jag i vecka 28. Nu är jag i vecka 32. Tiden säger bara "SWOOOOSH"!
 
 
 

Husvisning

Den 2013-09-09, kl 09:52:00
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1
Visst går det att bo lite trångt och mysigt, 3 barn och 2 vuxna. Men vi är sugna på att uppgradera oss till 4 rok nu när Lillprins Bus kommer. Allra helst vill vi hyra ett hus men det finns inte direkt gott om sånna i den här byn. I går dök det dock upp en annons på en köp & säljsida på fejjan. Vi ringde och fick tid att komma och titta samt prata med ägarna i går kväll. Läget på huset var ju drömlikt, helt perfekt och lagom avskilt. Stor trädgård. Men insidan var för liten. Attans! Bara 70 kvm. Jag hade ju hellre bott trångt i ett hus än i en lägenhet, vem vet hur länge vi kommer få stå i kö till en fyra nu när det råder sådan bostadsbrist i området, men hur mycket vi än försökte tänka ut smarta förvaringsmöjligheter för att få plats alla fyra gick det bara inte. Vi skulle tänka på det tills i dag men redan i går kväll när vi kom hem stod det ganska klart att det var bättre att tacka nej. Och väl hemma kände jag även en ny uppskattning över vår lägenhet, den kändes helt plötsligt väldigt rymlig ändå. Hoppas det dyker upp någon ledig lägenhet eller hus för uthyrning inom en snar framtid, tills vidare funkar det ganska utmärkt som det är. Bebis kommer ju ändå ha sin lilla hörna inne i vårat sovrum i många månader framöver, det hade vi velat även om vi haft fler rum. 
 
Jättetack till Bea och Rickard som satt barnvakt åt tjejerna i går kväll när vi var och kikade på huset!
 
 
 

Min första Glossybox

Den 2013-09-08, kl 15:02:00
Filed in Allmänt, Mode & Makeup | Kommentarer: 0
För ett par dagar sedan fick jag hem min första Glossybox. Har varit inne och nosat på deras hemsida några gånger och till slut tog nyfikenheten överhand, 139 kr i månaden för så fina produkter är verkligen ingen dålig deal. Och jag är inte besviken utan detta kommer bli något att se fram emot i slutet av varje månad. Jag fick;
 
- en provflaska mjällschampoo från Neccin - jag lider inte av mjäll men håret blev supermjukt och härligt efter en tvätt, love it. 
 
- Honeymania Body Butter, fullsize - som ett härligt smör man bara vill äta upp, luktar ljuvligt (men inget för de som tycker illa om söta dofter tror jag) och min hy verkar älska den.
 
- Onyx Black Eyeliner, fullsize - ser ut precis som en tuschpenna, man behöver nog ha tungan rätt i munnen eller bara vara allmänt duktig på att rita fina streck på frihand för att få det snyggt men jag gillar att den är så smidig. Behöver ju iaf aldrig vässas eller doppas!
 
- Nagellack, ljusrosa från Claudia, fullsize - ett budgetmärke men färgen var riktigt läcker och sitter bra på mina naglar, gillar!
 
- Mexx Energizing Woman showergel + edt, prover - luktar jättegott, både parfymen och duschtvålen, riktigt fräscht!
 
 
 
 
Beklagar den dåliga bildkvallen, min telefon tar inte de bästa bilderna alla gånget tyvärr.
Sa jag att jag önskar mig en modern telefon?

Skärpning

Den 2013-09-08, kl 12:28:00
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Här var det dammigt ja! Usch, varför gör jag så här? Sitter i timmar, nej dagar, med en blogg för att få designen helt rätt och blir jättetaggad att börja skriva och greja. Höll i sig några dagar bara och nu har jag inte uppdaterat bloggen sedan februari!? Blä på mig. Jag älskar ju att skriva.
 
Hur som helst har det ju hänt en del sen sist. Jag fick sommarjobb på samma äldreboende som förra sommaren och blev förstås jätteglad över det. Trevligare personal får man leta efter och jag trivdes även väldigt bra med de andra sommarvikarierna. Vilken varm sommar vi haft i år! Förra sommaren var betydligt ruskigare. Inte idealiskt jobbväder kanske men det var skönt de dagarna man var ledig och kunde åka till stranden. Även jag, badkruka #1 i allt vatten som mäter under 25 grader, lyckades doppa hela kroppen flera ggr i år. Sommaren gick fort och vi gjorde tyvärr inte något speciellt, som att åka utomlands eller till nöjesfält osv, men fångade dagarna bäst vi kunde ändå med den tiden och ekonomin vi hade. Det är det finaste med min familj, i synnerhet barnen, de är extremt duktiga på att uppskatta de där små sakerna i vardagen och glädjs åt det mesta. Vi har väldigt tacksamma ungar! Då är det extra roligt när vi väl hittar på något lite utöver det vanliga. Även om det blev sent så åkte vi till Kolmårdens djurpark den 1 september. Det var en riktig hit, vi hade en underbar dag tillsammans! Och jag spatserade runt hela parken som ingenting, med undantag för några branta backar då Anders var gullig och puttade mig uppför. Såg förmodligen riktigt roligt ut men tanken var gullig och det hjälpte massor. Något han fortsatt göra, som i går när vi var ute och letade kantareller i den snustorra skogen. Backen upp var lång och brant men han puttade på med sina händer mot min rygg likt en flåsande ungtjur.
 
"Varför behöver du puttas så mycket då? Låter som du väger 250 pannor, är allmänt lat och har en toffel till karl som du utnyttjar". Nej nej ;) Jag känner mig iofs allt annat än liten just nu och ska erkänna att jag njuter av min sambos uppmärksamhet och omtanke men den sker som tur är frivilligt. Förmodligen eftersom han längtar efter sin son lika mycket som jag :) Jag är gravid i vecka 31 nu, 32 på tisdag, och vi har fått veta att vi väntar en pojke den 11 november. Lycka lycka lycka! - ungefär så summerar jag det. Tiden har gått fooooort. Raketfort faktiskt. Och det är skönt. Jag har inte heller haft några besvär utöver det vanliga - som halsbränna, ryggvärk och lite foglossning. Vi har fortfarande en hel del som behöver införskaffas så jag hoppas vi hinner. Har lyckats fastna rejält i barnvagsdjungeln men ändå hittat ett par favoriter. "Kronan" har ett riktigt bra erbjudande på startpaket och deras duovagn verkar både trygg, bekväm och snygg. Även "Trille Viper 4 S" är intressant. Den är riktigt snygg tycker jag och har ju fått "Bäst i test" enligt "Råd & Rön", det väger ju ganska tungt. Vi var inne på en bra begagnat vagn först men nu vet vi inte riktigt. Även om det kostar skjortan att köpa babygrejer så är det ändå roligt och fräscht med en del nytt. Annars är jag ett riktigt begagnat-freak. Jag älskar att fynda kvalitétmöbler och plagg till bra priser i bra skick och tycker det är smart. Detta blir tredje barnet och jag kan säga att jag har erfarenhet av att uppleva skillnaden i besparingar och vrede (över nya plagg som fått gräsfläckar och slitage) genom att köpa second hand. De växer dessutom så fort och behöver ständigt nytt. 
 
Behöver lägga mig ner och vila en liten stund nu känner jag. Ibland trycker det på nerverna i ryggen när jag suttit eller luggit (kan absolut inte ligga på rygg) i samma position för länge för då mår jag illa. Men jag behöver återkomma snart. Behöver bland annat en ny header, jag är inte blond längre ju :) 
 
 
 

© Headerbilder från Wallpapers Wide